Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kompetensutveckling för hälso- och sjukvården

Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora är övertygade om att medicinsk humaniora är avgörande för personer som arbetar inom hälso- och sjukvården idag. Det återspeglar sig bland annat i våra olika forskningsprojekt och också i det nära samarbete vi har med framför allt Region Skåne.

Kirurg knyter huvudbonad inför operation. Foto.

Vi har en unik möjlighet att bidra till hög kvalitet i fortbildningsinsatser för yrkesverksamma, både genom att vi har all relevant forskning bokstavligen i vår hand, och genom att våra medarbetare själva arbetar i eller mycket nära vården.

”Etik, mångfald och jämlikhet” är en kurs för ST-läkare som har tagits fram vid Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora. Denna kurs svarar mot Socialstyrelsens delmål a2 (SOSFS 2015) och delmål STa4 (HSL-FS) för ST-läkare. Kursen innebär lärarledd undervisning i Lund under två heldagar: 23-24 april 2024. 

Information om kursens innehåll och länk till kursanmälan på medicinska fakultetens webbsidor för uppdragsutbildning

Kontakt

Åsa Thormählen
Koordinator
asa [dot] thormahlen [at] med [dot] lu [dot] se