Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vi är nyfikna på hur våra utbildningsinsatser påverkat alumner. Därför försöker vi hitta våra tidigare studenter och fråga dem. Är du en tidigare student? Oavsett om du arbetar som läkare idag eller ej vill vi gärna få kontakt med dig.

Den valbara kursen ”Medicin som humaniora” ges på läkarprogrammet vid Lunds universitet sedan 2008. Många studenter har gått kursen och kursutvärderingarna är mycket positiva, år ut och år in. Nu vill vi veta om kursen har inverkan i personernas yrkesverksamma roller.

Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora har tagit fram en enkät som vi skickat till våra alumner och just nu pågår dels analy av enkätsvaren, men också djupintervjuer. Vi har också haft ett välbesökt  Alumni-event under hösten 2023.

Nyutexaminerad student blåser konfetti. Foto.

Gå med i Lunds universitets stora alumnnätverk

Alumnnätverket är ett professionellt och socialt nätverk för alla som har läst vid Lunds universitet. Alumnnätverket ska vara en resurs för dig i din karriär men även hjälpa dig att behålla dina kontakter från studietiden och utveckla nya. Fler än 44 000 tidigare studenter har gått med i nätverket – gör det du med!

Information om Lunds universitets alumnnätverk

 

Kontakt

Åsa Thormählen
Koordinator
asa [dot] thormahlen [at] med [dot] lu [dot] se

Kontakt valbar kurs: Medicin som humaniora

Katarina Bernhardsson
Katarina [dot] Bernhardsson [at] litt [dot] lu [dot] se (Katarina[dot]Bernhardsson[at]litt[dot]lu[dot]se)